GREENDUSTRY ONTZORGT IN HET NATUURLIJK VERGROENEN VAN BEDRIJVENTERREINEN

Stichting Greendustry ontzorgt bedrijven en gemeenten in het natuurlijk vergroenen van bedrijventerreinen.  In de maanden september en oktober maken we gratis foto-impressies van de vergroening van jouw bedrijf of straat.

Stichting Greendustry helpt ondernemers en gemeenten om natuurlijk groen aan te brengen op bedrijventerreinen. Vanuit de visie om de wereld iets mooier te maken, zijn we Stichting Greendustry gestart. Waarom een stichting? Omdat wij vinden dat onze winst in het groen zit. Omdat we een non-profitorganisatie zijn, kunnen we de financiële investeringen zo laag mogelijk houden en de winst uit het groen maximaal laten zijn.

Groen aanplanten heeft namelijk veel voordelen voor mens, dier en klimaat. Groene bedrijventerreinen:

– zijn prettiger om in te werken/verblijven;

– zijn gezonder om in te werken/verblijven;

– dragen bij aan CO2-reductie;

– verkoelen de panden en omgeving;

– gaan beter om met regen- en afvoerwater;

– zorgen voor een grotere biodiversiteit;

– bieden meerwaarde voor de panden.

Bedrijven

Greendustry is een van de weinige stichtingen die ook (commerciële) bedrijven ondersteunt. Dit doen we omdat we erin geloven dat vergroenen niet alleen een slimme investering is, maar ook het algemeen belang dient. Iedereen wordt immers blij van een prettige omgeving op bedrijventerreinen.

Voor bedrijven geven we daarom gratis advies en maken we ontwerpen tegen een kostendekkend tarief. Deze sluiten aan op de belangen van jouw bedrijf en de gezondheid en productiviteit van je medewerkers. Bovendien geven ze de juiste uitstraling naar klanten.

Verder helpen we je met advies over subsidies en, als je wilt, ontzorgen we je volledig met het aanvragen van offertes en het vinden van de juiste hovenier. Alles uiteraard volledig transparant en alleen tegen een kostendekkende vergoeding. Je investering moet namelijk zoveel mogelijk naar het groen. Je bent waarschijnlijk al bezig met duurzaamheid. Dat mag je dus ook laten zien met een prachtig, groen pand!

Gemeenten

Als je via de satelliet naar je gemeente kijkt, is er een grote kans dat er grijze vlekken te zien zijn: de bedrijventerreinen. Deze hitte-eilanden zijn meestal onaantrekkelijk voor mensen en dieren. Bovendien is er meer kans op wateroverlast, die voor grote schade kan zorgen. Een gemeente wil daar graag groenere omgevingen van maken, maar wat als er maar 10% openbare ruimte is en de rest van particuliere eigenaren?

Het liefst maken we een plan om iedereen mee te krijgen in de vergroeningstransitie, maar wat is de beste aanpak voor een gemeente?

Stichting Greendustry helpt gemeenten om te inventariseren welke wensen de ondernemers hebben en in welke mate ze bereid zijn om bij te dragen. We maken ontwerpen voor ieder perceel alsook voor het hele terrein waarin alle belangen worden meegenomen.

Vervolgens kijken we welke uitvoerders het beste passen. We werken graag samen met andere partijen en ondersteunen gemeenten precies daar waar het nodig is.

Het resultaat is een groener bedrijventerrein dat beter is voor mens, dier en klimaat. Mensen werken er prettiger en bewoners zien hun buurt opknappen.

Toekomst

Gelukkig zijn we niet de enigen die van grijs naar groen willen in Nederland. Talloze onderzoeken, beleidsprogramma’s en steeds meer wetgeving sturen op groene, gezonde werklocaties. Waar de energietransitie logischerwijs tot op heden vaak de meeste aandacht krijgt, zien we met elkaar steeds meer in dat ook het natuurlijke groen een essentiële rol speelt in de realisatie hiervan.

Om de huidige 100.000 hectare grijs gebied van de bedrijventerreinen in Nederland groener te maken, moeten we dus niet alleen onderzoek blijven doen, maar ook echt beginnen met het aanplanten van bomen, heesters, groene gevels en daken.

Greendustry weet hoe te beginnen. Wij weten hoe jij kunt bijdragen aan je eigen groene werkomgeving. De toekomst van gisteren is al begonnen!

Overtuiging

We zijn zo overtuigd van onze visie dat we afgelopen jaar zelf financieel hebben bijgedragen aan het vergroenen van drie bedrijven in Nederland.

Wilt u ook zien hoe uw bedrijf kan transformeren in een prettige, groene werkomgeving? In september en oktober 2023 bieden wij voor de eerste tien bedrijven die interesse hebben om te vergroenen, gratis impressies aan.

Aan de slag

Je wilt een toekomstbestendig pand of terrein, maar waar begin je? Een simpel telefoontje of mailtje naar Greendustry kan veel moois in gang zetten. Kijk op greendustry.nl of mail naar [email protected]. We helpen je graag verder.

WWW.GREENDUSTRY.NL