Generatie Alles


 

“Echte verhalen in videovorm zien wij nog te weinig in de bouw”

“We zien één voor één prachtige projecten langskomen, maar toch moeten we eerlijk zijn. Los van mooie foto’s, een sterk stuk tekst en diverse shots met een drone, besteedt de bouw volgens ons nog te weinig aandacht aan het in (bewegend) beeld brengen van de projecten waar ze trots op is. Daar willen wij, Generatie Alles in samenwerking met De Bloeimeesters, komende tijd verandering in brengen. Er valt in jullie vakgebied namelijk zoveel te vertellen, van het kleinste gebruikte schroefje tot het grootste project dat jullie ooit hebben neergezet, ieder interessant feitje en iedere centimeter van het eindresultaat moet, vinden wij, van je scherm afspatten. Dus waar wacht je nog op?

Zo’n vijf jaar geleden kwam je nog weg met de creatie van een enkele video per jaar. Vandaag de dag zit je doelgroep echter aan zijn of haar smartphone gekluisterd. Het is niet meer moeilijk om de wereld op dagelijkse basis op de hoogte te houden van je nieuws, maar blijf daar wel origineel en voorloper in. Laten we een voorbeeld geven, want we tonen in dit artikel niet voor niets een korte film die wij voor Arjan Boekel (onderdeel van De Bloeimeesters) mochten maken.

In deze film volgen wij Arjan vier seizoenen lang, waarbij hij op rustige wijze vertelt over zijn werk, de creatie van de tuin, het onderhoud en hoe de plek door het jaar heen ‘leeft’. Soms filmen wij de tuin in winterslaap, terwijl het op andere momenten weer een Efteling van kleuren is. Een genot om te maken, en eigenlijk ook een kleine moeite.

Origineel aan deze videovorm was de verhalende manier. Geen script, en geen uitgelicht persoon voor de camera. Exact dat zouden wij meer in de bouw willen zien. Echte verhalen, enorm mooi en origineel in beeld gebracht, door natuurlijk echte personen. 

De tijd vliegt, en Generatie Alles & De Bloeimeesters sprinten met de nieuwste ontwikkelingen mee. Benieuwd wat er op het gebied van content nog meer mogelijk is? Wij praten je graag bij, en hopen binnenkort één van jouw projecten in beeld te mogen brengen.”

Door Johan Zandbergen, van Generatie Alles

Onze speciale dank gaat uit naar Arjan Boekel van Boekel Tuin en Landschap voor het ter beschikking stellen van dit mooie videofragment! 
Meer info: boekeltuinen.nl.