Test of uw sportpark goed is voor biodiversiteit

Sportparken zijn groene plekken in stad en dorp. Ze kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan biodiversiteit. Hoe staat het er met uw sportpark voor? De Nederlande Vlinderstichting maakte in opdracht van de provincie Gelderland een EcoCheck Sportparken. Zo weet u in vijf stappen hoever u op weg bent

Natuurvriendelijk beheer van het sportpark is helemaal niet ingewikkeld, als u weet waarop u moet letten. Kies bomen en planten waarvan onze bijen en vlinders profiteren. Wilt u een stuk afsluiten voor fietsers en auto’s, kies dan niet voor een hek maar voor boomstammen: dood hout is een feestmaal voor insecten. Hang eens wat nestkasten op en laat de bladblazer in de kast. En hebt u al eens aan een groendak gedacht?

Doe de test

Meten is weten, dus hoe staat het er op jouw sportpark voor? De Vlinderstichting maakte in opdracht van de provincie Gelderland een EcoCheck Sportparken. Zo weet u in vijf stappen hoever u op weg bent. Meteen krijgt u praktische handvatten om meer te doen op uw terrein. Al deze tips en tricks kunt u nalezen in de brochure Sport en Natuur.

Ter inspiratie stelde provincie Gelderland eerder samen met NOC*NSF een inspiratiedocument op. De nieuwe brochure gaat meer de diepte in en draagt concrete maatregelen aan.