Gezondere plantengroei en tot 50 % waterbesparing

Terracottem | marktleider in bodemverbeteringstechnologie

Elke TerraCottem bodemverbeteraar helpt succesvolle aanplantingsprojecten te realiseren ondanks de uitdagende effecten van arme bodems en de klimaatsverandering. Niet alle bodems zijn bevorderlijk voor een goede plantengroei. Veel bodems moeten worden verbeterd of geconditioneerd.
Bodemverbetering is vaak de sleutel tot succes.

OVER TERRACOTTEM

Het begon allemaal met een team van wetenschappers aan de Universiteit van Gent o.l.v. Professor Van Cotthem. Zij zochten naar oplossingen om de woestijnvorming en de hongersnood in semi-aride gebieden tegen te gaan. Het Belgische familiebedrijf TerraCottem BV werd opgericht om de
wetenschappelijke knowhow te commercialiseren in 1993. Het bedrijf heeft ondertussen distributeurs over de hele wereld.

UNIEKE TECHNOLOGIE

Elke TerraCottem bodemverbeteraar bevat voedende, groeistimulerende en waterabsorberende componenten. Ze werken allemaal in synergie om de wortelontwikkeling en plantengroei te bevorderen, zelfs in arme en aangetaste bodems. Het effect is tweeledig: je krijgt een duurzame, gezonde plantengroei en je bespaart tot 50 % irrigatiewater, zelfs in moeilijke omstandigheden. Het TerraCottem-gamma omvat vier bodemverbeteraars: TerraCottem Universal voor alle aanplantingen, TerraCottem Turf voor gazons, Arbor voor houtige gewassen en Complement, de aanvullende formule voor tuinbouw en eenjarige planten.

VOORDELEN

  • Gezondere plantengroei
  • Sterkere en diepere wortelontwikkeling
  • Waterbesparing tot 50 %
  • Verhoogde overlevingsratio
  • Hogere weerstand tegen droogtestress

TerraCottem wordt in de bodem ingewerkt bij het planten van bomen, struiken, eenjarige en vaste planten en vóór het inzaaien van een gazon of het plaatsen van graszoden. Deze eenvoudige handeling zet jouw werk in de kijker! TerraCottem bodemverbeteringtechnologie is de eerste stap bij het realiseren van succesvolle aanplantingsprojecten.


Info – terracottem.be

Een artikel uit CG Concept XTRA # 1 2022 – Bedrijf in de kijker. Bestel hier