©TerraViva®

TerraViva®: “Substraten geven samen met u de omgeving vorm”

Tuinarchitecten en hoveniers bepalen de fauna en flora in onze parken en tuinen. Tot een tiental jaar geleden hadden we grote haagstructuren en tuininvullingen met een beperkt aantal plantensoorten die het totaalbeeld van een tuin bepaalden. Deze generatie tuinarchitecten had echter nooit durven dromen dat de monoculturen massaal belaagd worden door verschillende insecten en schimmelsoorten. Het minimalistische tuinontwerp verdween naar de prullenmand.

De huidige ontwerpers maken gebruik van een veel rijker plantenassortiment, wat naar biodiversiteit een grote meerwaarde biedt, maar niet altijd geschikt is voor onze bodems. Men kan enkel vaststellen dat door de gewijzigde klimaatomstandigheden de mediterrane planten het plots heel goed doen in onze streken, een voorteken?

Studenten op bezoek is altijd leuk. Een beperkte plantenkennis, tot groot ongenoegen van de meegekomen docent, zorgt ervoor dat het jeugdige enthousiasme op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen en soms elke raadgever voor waarheid aanneemt.

Net dat enthousiasme is de basis van nieuwe ontwikkelingen en inzichten. TerraViva® maakt sinds de start innovatieve substraten, die hun nut elke dag bewijzen. “Het is onze taak die steeds te verbeteren, aangepaste vegetatie te gebruiken en oplossingen te bieden aan nieuwe behoeften. Namaken is luiheid, jammer genoeg de meest voorkomende bedrijfsvisie.”

“Onze TerraViva® substraten vormen de basis van verschillende stadsparken, prachtige tuinen en berijdbare evacuatiewegen. Waar we tot voorheen in het assortiment van berijdbaar gazon enkel gebruikmaakten van gras, zijn we die fase al lang voorbij. Prachtig toch, dat we onze omgeving samen met U, de hovenier en tuinarchitect, mogen helpen vorm geven?”

www.terraviva.be