“JUB Holland is een grote aanjager in het vergroenen van steden”

Hoe houd je steden aantrekkelijk en leefbaar? Door te kiezen voor duurzame groenvormen met een hoge biodiversiteit. Floriade Expo 2022 presenteert oplossingen om steden groener, gezonder en leuker te maken. Eén daarvan is de ‘Bonte Berm’ van JUB Holland.

Binnen dit eigentijdse concept combineert het bloembollenbedrijf de krachten van één-, twee- en meerjarige inheemse zadenmengsels met een bloembollenmix op maat. De geselecteerde bloembollen en stinsenplanten komen meerdere jaren terug en dragen bij aan een robuust ecosysteem. Robbert Uittenbogaard, directeur Landscape bij JUB Holland: “Wij zijn een grote aanjager in het vergroenen van steden. Onze ‘Bonte Berm’ brengt kleur in de stad, versterkt de seizoensbeleving én verhoogt de biodiversiteit. Voor elke locatie levert JUB Holland maatwerk: van de aanplant tot de verzorging van de berm.”

Maai mei niet

De ‘Bonte Berm’ sluit naadloos aan op de vraag naar minder maaien in de openbare ruimte. Uittenbogaard: “Door de bloeitijd van de kruiden en de bloembollen te combineren, creëren we maar liefst acht maanden bloei. Dat betekent dat er van het vroege voorjaar tot het begin van het najaar kleur in de berm te vinden is. Geen strak gazon, maar speelse beplanting. Omdat er maar één keer per jaar gemaaid hoeft te worden, zijn de onderhoudskosten gering én is er continu voedselvoorziening en beschutting voor vlinders, bijen en andere insecten.”

Kunst en insectenhotels

JUB Holland presenteert de ‘Bonte Berm’ op het Floriadeterrein met ‘hexagons’ van kunstenaar Juul Rameau, voorzien van insectenhotels. Daarnaast is de berm uitgerust met zoekkaarten en informatiepanelen over de bollen- en kruidenmengsels. Floriade Expo 2022 vindt plaats van 14 april tot en met 9 oktober in Almere.

www.jubholland.nl/floriade