Diksmuide wint gouden medaille op de wedstrijd Entente florale Europe

Diksmuide behaalde de gouden medaille op de Europese wedstrijd Entente florale Europe in Hongarije. Diksmuide nam het op tegen acht steden en gemeenten uit Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Hongarije en Ierland. Daarnaast won de stad ook de Herbert Titz Memorial Prize 2022 met hun ‘Samentuin’ in het Provinciaal Domein Ijzerboomgaard. 

De internationale jury van Entente Florale trok op woensdag 29 juni 2022 naar verschillende locaties in Diksmuide, waar stadsmedewerkers uitleg gaven bij de verschillende thema’s. Groen en leefmilieu kan immers vervlochten worden met heel wat andere thema’s en diensten. Zo zet de dienst Toerisme extra in op de promotie van de waterrijke omgeving in Diksmuide en hebben de diensten Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening een directe impact op het groen en leefmilieu.

Het stadscentrum van Diksmuide onderging in de afgelopen jaren een transformatie met het masterplan Grote Markt en omgeving, en de introductie van een fietszone. Ook de stationsomgeving krijgt een grondige make-over met de aanleg van een ruime parking en fietserstunnel.

De VVOG bezoekt op 6 oktober alle groen- en milieuaspecten van de gouden medaillewinnaar Diksmuide.  U kan u ze met eigen ogen en onder deskundige begeleiding ontdekken.

Meer info over dat bezoek vindt u op de website van VVOG.