Vandersanden breidt textuurgenerator met klinkertexturen voor openbare ruimtes en tuinen

Baksteenfabrikant Vandersanden breidt zijn textuurgenerator uit met klinkertexturen voor tuin- en landschapsprojecten. Daarmee kunnen professionals en consumenten hun ontwerpen op een gedetailleerde en levensechte manier weergeven. Die ontwerpen kunnen ook geïntegreerd worden in het CAD-programma Vectorworks. De integratie met andere gangbare softwarepakketten voor architecten is volop in ontwikkeling.

In navolging van de lancering van de textuurgenerator voor gevelstenen en steenstrips, een online tool om gevels te ontwerpen, breidt Vandersanden deze nu uit met zijn assortiment kleiklinkers voor tuin- en landschapsprojecten. Zo visualiseert de textuurgenerator nu ook gebakken bestrating voor tuinen en openbare ruimtes op een levensechte manier en kan de gebruiker zijn eigen textuur ontwerpen en downloaden. Daardoor kunnen tuin- en landschapsarchitecten, projectleiders bij gemeentes, tuinaannemers en particulieren zich het eindresultaat levensecht voorstellen.

Meer dan 1,1 miljoen levensechte combinaties

Gebruikers kunnen in de online tool onder meer experimenteren met formaten en legverbanden. Daarnaast kunnen ze zelf kleuren mixen, om een eigen unieke kleurenmix te creëren. Vooral voor architecten is die mogelijkheid waardevol.
De klinkertexturen visualiseren de openbare ruimte of tuin op een levensechte manier en helpen zowel professionals als consumenten bij het maken van esthetische keuzes. Er zijn bij Vandersanden immers meer dan 1,1 miljoen mogelijke combinaties, die allemaal beschikbaar zijn in de textuurgenerator. De verkregen textuur is bovendien oneindig schaalbaar, met een minimale herhaling van patronen.
Dankzij digitale innovatie slaagt de baksteenfabrikant erin om alle combinaties er levensecht te laten uitzien: alle klinkers worden daarvoor in 3D gescand, en daar wordt achteraf belichting aan toegevoegd.

Sneller en efficiënter

De textuurgenerator werkt snel, eenvoudig en intuïtief. Achteraf kunnen gebruikers de creaties ook downloaden, inclusief belichtingsmappen (o.a. Albedo, Alpha en Diffuse) en technische specificaties, waardoor ze de creaties kunnen integreren in een eigen ontwerp of 3D-model.
“Kennisdeling, inspiratie en gemak voor klanten staan centraal bij ons. De digitalisering van ons aanbod is op dat vlak onmisbaar. Met de uitbreiding van onze textuurgenerator voor de bestrating van openbare ruimtes en tuinen, zetten we op digitaal vlak opnieuw een stap vooruit. We streven daarbij naar een zo realistisch mogelijke weergave van onze producten in 3D-visuals”, zegt Bart Hesen, Marketeer Bestrating bij Vandersanden.
Vandersanden doelt bovendien op de integratie van zijn textuurgenerator voor gevels en bestrating in de meest gangbare softwarepakketten voor architecten. In het CAD-programma van Vectorworks is dat al gebeurd, de integraties met Archicad en Revit zijn in ontwikkeling.

Meer info