Tijdelijk park Evenepoel, een voorproefje van mediapark.brussels

Op de site van het toekomstige mediapark.brussels, de huidige VRT, opent deze zomer een park van meer dan een hectare. Omwonenden kunnen hier wandelen, uitrusten en picknicken; kinderen kunnen er spelen en jongeren sporten in de schaduw van de grote bomen.

De Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (sau-msi.brussels), dat de ontwikkeling van mediapark.brussels aanstuurt, coördineert de opening van dit tijdelijk park op een deel van de site. De VRT, die het terrein ter beschikking stelt, staat in voor de netheid en de bewaking ’s nachts.

Het Gewest heeft de opdracht gegeven aan de MSI om op de plaats van het huidige afgesloten terrein van de publieke omroepen VRT en RTBF een wijk te creëren die openstaat naar de stad. De diverse functies (nieuwe gebouwen voor de VRT en RTBF, woningen, bedrijven, winkels, scholen, crèches…) worden gebouwd rond een open, met bomen beplante ruimte van ongeveer 9,5 hectare.

Dit tijdelijk park geeft een voorproefje van de toekomstige groene ruimten die op termijn opengesteld zullen worden voor de omwonenden op andere delen van de site mediapark.brussels. Deze ruimten worden verbonden met de omliggende wijken via nieuwe wegen die voorbehouden zijn aan zachte weggebruikers en het openbaar vervoer.