© ACD Serres

Groener leven, meer levenskwaliteit

ACD is een Belgische fabrikant van serres met klasse en die klasse straalt af op het totaalplaatje. Gestart in 1986 en nu niet meer weg te denken. Meer dan ooit is wat ACD doet aan het boomen. Zo kan eenieder zijn steentje bijdragen voor het milieu en genieten van zijn of haar staycation.

Niet zelden zegt men dat een serre van ACD uit het West-Vlaamse Roeselare prachtig accordeert met huis en tuin. Anderen hebben naar eigen zeggen dankzij ACD plezier leren beleven aan moestuin-tuinieren. “Mooiere complimenten dan dat kan ik niet bedenken”, aldus Lieven Develtere, Key en Export Accountmanager. Dat Lieven met ACD sinds jaar en dag het voortouw neemt in de strijd tegen de klimaatverandering, dat is waarmee wij hem graag willen complimenteren.

Korte keten

Lieven Develtere heeft de mond vol over de korte keten om te komen tot een groenere maatschappij die zorgt voor meer levenskwaliteit. Met een kweekserre van ACD tover je immers lekkere gezonde ingrediënten recht de keuken in en zo op je bord. Het is net alsof je met zo’n concept health hebt aangeplant. In die optiek zien we de trend van het ‘tegelwippen’ opduiken. “Men wipt er de tegels uit en offert een terras op om een serre te kunnen realiseren.”

Uniek concept

Genieten van het buitenleven is populair dezer dagen. ACD biedt daar een antwoord op met een serre voor aanbouw (privé of voor een restaurant bijvoorbeeld), als heus bijgebouw of zelfs op een dak om de natuur te integreren in de stad. Zo’n uniek glazen green house heeft een tijdloze uitstraling, geeft het geheel pit en zorgt voor een flard rock’n roll! “Inmiddels breiden we onze collecties uit. Zo komen we met meer modellen in zwarte aluminium. Met ‘black line’ heeft deze lijn haar naam niet gestolen. De perceptie is veranderd, en daar spelen we op in. Wat tot voor kort als retro werd bestempeld, is nu hot.”

Virtueel showroombezoek

Nieuw bij ACD: het virtuele showroombezoek via de website. “Laatst had ik hier bezoek uit Zweden. Uiteraard voelen wij ons dan zeer vereerd, maar in de toekomst kunnen we deze mensen de verplaatsing besparen.” En zo zien we onze ecologische voetafdruk weeral verder verkleinen.

Innovatieve wereldspeler

Dat ACD steeds meer op de wereldkaart wordt gezet, staat als een paal boven water. In België, Nederland en Frankrijk stond deze innovatieve speler al sterk, maar hij is nu ook aan een niet te stuiten opmars bezig in Duitsland, Scandinavië, IJsland en de Baltische staten. “Onze producten verschepen is geen enkel punt, de leveringen verlopen overal vlot en efficiënt. En dat we naar onze partners in the field veel aan coaching doen, werpt zijn vruchten af.”

www.acd.eu