Vergroening is één van de doeltreffendste antwoorden op ‘DE’ uitdaging van de komende decennia, ons klimaat.

Vergroening, we hebben er allemaal belang bij!

Vergroening is één van de doeltreffendste antwoorden op ‘DE’ maatschappelijke uitdaging van de komende decennia, ons klimaat. Hoe morgen eruit zal zien hangt volledig af van hoe we vandaag actie ondernemen. Geen tijd dus voor spelletjes met de concurrentie, eigen “ik” eerst of afscherming van kennis. Het is bittere ernst! Ofwel gaan we samen voor oplossingen, ofwel gaan we samen ten onder.

Kennis delen in de strijd tegen de klimaatopwarming

Op de vraag waarom Tesla technologie gratis ter beschikking stelt van concullega’s antwoordde Elon Musk het volgende if we are all on a ship together, and there are some holes in the ship and we are baling water… if then we have a great design for a bucket, then, even if we are baling out way better than anybody else, we should probably still share the bucket design.” (Elon Musk 2014 Interview met Stephen Colbert).  De vertaling: Als we met z´n allen op een schip zitten en er zitten gaten in het schip en we zijn met z’n allen water aan het scheppen… als we dan een geweldig ontwerp hebben voor een emmer, dan doen we er best aan om, ook al scheppen we water veel beter dan al de rest, het ontwerp van de emmer delen.

Voor groenkennis is dat niet anders. Bedrijven die verzaken aan het delen van waardevolle kennis plegen schuldig verzuim. Een misdrijf waarvoor ze zich zullen moeten verantwoorden, niet alleen aan de huidige generatie, maar des te meer aan de volgende generatie…

De Belgische Federatie Groenvoorzieners is de bakermat voor informatie-uitwisseling tussen de kennishouders van het groen. Tuinaannemers, landschapsarchitecten, academici, toeleveranciers en al wie een positieve bijdrage kan leveren aan het versterken en verbreden van onze inzichten over “hoe we met groen de wereld kunnen verbeteren”, wordt aangesproken.

Deel uw kennis en versterk de strijd tegen de klimaatopwarming, dat is de oproep van de Belgische Federatie Groenvoorzieners. Kunt u kennis delen in de vorm van een uiteenzetting of opleiding? Laat het tijdig weten op [email protected]. Vertel hierbij iets meer over wie je bent en waar je te vinden bent (website, sociale media …), waarover je presentatie of opleiding gaat en wanneer en waar geïnteresseerden verwacht worden. BFG-FBEP vertelt het voor jouw verder aan de professionele tuinsector.

Waarom jouw kennis belangrijk is? Drie voorbeelden:

1. “Teach the teacher”

Als professioneel tuinaannemer staat u dagelijks in contact met klanten. U weet als geen ander wat er vandaag gevraagd wordt en u heeft gaandeweg uw technieken, processen en machines afgestemd op de realiteit van vandaag. U wenst deze kennis te delen met onderwijzers en docenten tuinaanleg en -tuinonderhoud. Op deze manier helpt u het onderwijs actueel te houden en zorgt u ervoor dat afstuderende jongeren direct hun plaats vinden binnen de professionele tuinsector anno 2022.

2. “Van onderzoek en ontwikkeling tot implementatie”

Professionele toeleveranciers van de tuinsector investeren continu in de verbetering van hun producten en diensten. Betere afstemming op de vraag, meer rendabiliteit voor de tuinaannemer, verhoogde duurzaamheid en een kleinere ecologische voetafdruk zijn slechts enkele van uw motivaties. Maar u heeft uw einddoel pas bereikt wanneer al deze inspanningen zich ook vertalen naar de implementatie. Daarom is het voor u zo belangrijk om de professionele tuinaannemer te informeren en te vormen.

3. “Voor wie zin zoekt in werken”

Is het u ook al opgevallen dat groenvoorzieners gelukkig door het leven gaan? Dat komt omdat werken in het groen “zin” heeft en “fun” is. Help geïnteresseerden om de overstap naar de groensector te zetten. Vertel geïnteresseerden hoe uw topbedrijf “zin” kan geven aan hun leven. Vertel hen over uw missie om van deze wereld een betere plaats te maken en wat het betekent om alle dagen frisse lucht in te ademen. Doe aan actieve recrutering en start met het voorstellen van de sector en uw bedrijf.

Meer weten?

Stuur een mailtje naar [email protected] met als onderwerp “Never waste a good crisis” en vertel hen hoe we u kunnen bereiken.  Zij contacteren u zo snel mogelijk want samen gaan we voor oplossingen!

www.bfg-fbep.be